Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Palačinke od mladog luka sa guščijom mašću, Crème fraîche i dimljenim lososom





Recept za ovaj specijalitet smo dobili od Srđana Rabrenovića, šefa kuhinje novootvorenog beogradskog restorana Đeram 




Umesiti testo od brašna sa malo tople vode i soli, pa mešati dok se ne dobije tvrda masa. U tako dobijeno testo umešati mladi luk i guščiju mast. Palačinke posebno premazati guščijom mašću pre stavljanja u frižider. U drugoj posudi pavlaku pomešati sa limunom i narandžinim sokom pa posoliti i pobiberiti. Palačinku neposredno pred jelo ispeći sa obe strane u tiganju. Preko namazati malo Crème fraîche, dodati losos sa kaprom i sve ukrasiti začinjenim motovilacem. Prijatno! ツ




Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар