Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Krep suzet

1. Jednu pomorandžu dobro operite, pa joj koricu sitno izrendajte na trenici. Oljuštite i iscedite sok. Drugu pomorandžu oljuštite i sitno iseckajte.




4. U ostatak safta dodajte koricu od pomorandže i iseckanu pulpu i mešajte dok se dobro ne zagreje, pa prelijte preko palačinki. Služite vruće.





2. U tiganj uspite sok od pomorandže, pa dodajte šećer i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da provri, pa dodajte puter.

3. Svaku palačinku stavite u tiganj sa saftom i uz pomoć viljuške savijte u trougao. Slažite po dve tako pripremljene palačinke u tanjir .







Ako ste vični flambiranju, palačinke prelijte vrelim kakaom i zapalite pre iznošenja na sto. Tako se inače i priprema ovaj internacionalni specijalitet.
8 palačinki
2 pomorandže
100 gr šećera
kašičica putera

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар