1. Za filovanje palačinki vam je potreban med koji se nije ušećerio, da biste mogli lako da ga mažete. Takođe, valjalo bi da med bude bagremov ili neki drugi neutralnijeg ukusa. Med jakog ukusa, kao što je onaj od lipe, može da pokvari užitak svojom izraženom aromom.
2. Na svaku palačinku stavite po jednu kašičicu meda, pa obilno nanesite mlevene orahe. Potrudite se da orasi budu sveže samleveni, jer bajati imaju neprijatan ukus.
3. Savijte palačinku u trougao i složite po dve na tanjir. Ponovo svaku palačinku prelijte kašičicom meda i pospite orasima.
4. Ukrasite polovinama jezgra oraha i služite odmah.
Kombinacija meda i oraha je veoma hranljiva i dobra za zdravlje, pogotovo za kardiovaskularni sistem. Takođe, u narodu se koristi kao sredstvo koje deluje poput afrodizijaka. Tako da znate kome da servirate ovu poslasticu. :)
8 palačinki
16 kašičica meda
400 gr mlevenih oraha
nekoliko celih oraha
Нема коментара :
Постави коментар