1. Šunku i kačkavalj isecite na tanke šnite. Beli luk oljuštite i izgnječite u presi za beli luk i pomešajte sa pavlakom. Ako nemate presu, beli luk jako sitno iseckajte.
2. Na svaku palačinku stavite po jednu kašičicu pavlake i dve šnite šunke i kačkavalja. Pospite sa malo začina i zamotajte kao dugačku sarmu (da krajevi palačinki budu uvučeni unutra, kako nadev ne bi ispadao).
3. U jednom tanjiru viljuškom razmutite jaja, u drugi sipajte brašno, a u treći prezle.
4. Svaku palačinku ovlaš pokvasite vodom, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pržite u dubokom vrelom ulju dok ne porumene.
5. Poslažite na salvet ili kuhinjski papir da se ocedi suvišna masnoća, pa služite vruće preliveno kečapom ili domaćim majonezom. Servirajte uz pržene krompiriće i zelenu salatu.
8 palačinki
200 gr stišnjene šunke
200 gr kačkavalja
2 dl kisele pavlake
2 čena belog luka
origano, bosiljak
3 jaja
brašno
prezle
ulje
kečap
|
Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ
Pohovane palačinke
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Нема коментара :
Постави коментар