Potrebno je (za 6 osoba):
- 175 g brašna
- 850 g crvenih paprika
- 100 g žute paprike
- 250 g ovčijeg sira
- 1 velika glavica crnog luka
- 2 jaja
- 3 dl mlijeka
- 1 dl maslinovog ulja
- 3 supene kašike ulja od suncokreta
- 1 kesica suvog kvasca (ili kockica svježeg)
- 1 kašičica origana
- so, biber
Način pripreme:
U činiji pomiješajte brašno, kvasac i dva prstohvata soli. Dodajte jaja, 3 supene kašike maslinovog ulja i promiješajte. Postepeno dolivajte mlijeko i mutite dok ne dobijete homogenu smjesu. Ostavite teijsto da odstoji sat vremena.
U međuvremenu očistite crvenu papriku i narežite 100 g paprike na tanke duguljaste trakice. Očistite žutu papriku i takođe je izrežite na trakice. Očistite i sitno nasjeckajte crni luk. U tiganju propržite 700 g sitno isjeckane crvene paprike, crni luk sa 2 kašike maslinovog ulja oko 5 minuta. Posolite, pobiberite i ostavite da se na tihoj vatri dinsta još oko 15 minuta, a zatim cijelu smjesu propasirajte tako da dobijete smjesu sličnu ajvaru.
Na preostalom maslinovom ulju propržite crvenu i žutu papriku izrezanu na trakice. Ispecite 6 debelih palačinki u dobro podmazanom tiganju. Tople palačinke rasporedite u 6 tanjira, premažite ih sosom od paprika a zatim po njima rasporedite vruće dinstane paprike, sir i origano i odmah poslužite. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар