Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Palačinke sa gljivama i graškom

Palačinke sa gljivama i graškom

Potrebno je:
  • 2 glavice crnog luka
  • šolja kuvanog graška
  • 250 g šampinjona (ili nekih drugih gljiva, po želji)
  • 250 g mljevenog mesa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
Za pohovanje:
  • šolja prezli
  • kašika bijelog luka u prahu
  • kašika parmezana
  • malo soli i bibera
  • 2 jaja
Za palačinke:
  • šolja brašna
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje mlijeka
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli

PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto za palačinke, pa ih potom ispecite na vreloj tavi, prethodno podmazanoj uljem. Nadjev spremite na sledeći način: luk isjeći na kockice i lagano ga propržiti na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodati mljeveno meso  i lagano dinstati desetak minuta. Potom dodati grašak, gljive, so i biber, pa sve zajedno pržiti još deset minuta dok meso i gljive ne budu gotovi. Ovim nadjevom puniti palačinke. U pliću posudu sipati prezle, bijeli luk u prahu, parmezan pa samo malo posoliti i pobiberiti (so i biber nakon pohovanja ističu ukus smjese za pohovanje). Umutiti jaja u drugom sudu. Svaku palačinku potom pažljivo uvaljati u jaja pa u masu sa prezlama. Ovaj postupak ponoviti dva puta. U prethodno zagrijanom ulju pržiti palačinke par minuta da dobiju zlatno-braon boju. Služiti dok su tople. Prijatno! ツ

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар