Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- šolja kuvanog graška
- 250 g šampinjona (ili nekih drugih gljiva, po želji)
- 250 g mljevenog mesa
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- šolja prezli
- kašika bijelog luka u prahu
- kašika parmezana
- malo soli i bibera
- 2 jaja
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto za palačinke, pa ih potom ispecite na vreloj tavi, prethodno podmazanoj uljem. Nadjev spremite na sledeći način: luk isjeći na kockice i lagano ga propržiti na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodati mljeveno meso i lagano dinstati desetak minuta. Potom dodati grašak, gljive, so i biber, pa sve zajedno pržiti još deset minuta dok meso i gljive ne budu gotovi. Ovim nadjevom puniti palačinke. U pliću posudu sipati prezle, bijeli luk u prahu, parmezan pa samo malo posoliti i pobiberiti (so i biber nakon pohovanja ističu ukus smjese za pohovanje). Umutiti jaja u drugom sudu. Svaku palačinku potom pažljivo uvaljati u jaja pa u masu sa prezlama. Ovaj postupak ponoviti dva puta. U prethodno zagrijanom ulju pržiti palačinke par minuta da dobiju zlatno-braon boju. Služiti dok su tople. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар