Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Proljetne palačinke sa škampima i prazilukom


Proljetne palačinke sa škampima i prazilukom

Potrebno je:
  • 40 g heljdinog brašna
  • 40 g brašna
  • 1/2 kašike ulja
  • puter ili ulje za prženje
  • 2 dl mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
Za nadjev:
  • 300 g sjeckanog praziluka
  • 150 g očišćenih škampi
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber
  • 2 dl vrhnja za kuvanje
  • vlašac
Priprema:
U zagrijanu tavu sipajte ulje pa propržite praziluk na tihoj vatri. Nakon 5 minuta dodajte bijelo vino, stavite poklopac na tavu pa ostavite da se krčka još 10 minuta na niskoj temperaturi. 
U međuvremenu, pripremite tijesto za palačinke sa datim sastojcima, pa ispecite 4 palačinke na uobičajen način. 
U tavu sa prazilukom potom sipajte vrhnje za kuvanje, pa kuvajte još 5 minuta dok ne provri. Dodajte škampe i odmah sklonite sa vatre. Stavite so i biber po ukusu.
Nadjev stavite na pola palačinke, pa drugom polovinom preklopite. Kao garniš koristite struk vlašca. Prijatno! 

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар