- 8-10 palačinki
- 1 šolja Mascarpone sira
- malo kiselo vrhnje (125ml)
- 1/2 čajne kašičice ekstrakta badema
- 4 kašike meda
- 2 šolje smrznutih ili svježih višanja
Prije nego što počnete pripremati kremu, potrebno je pomiješati višnje i 2 kašike meda. Ovako "zaslađene" višnje ostavite neko vrijeme da upiju med koliko je to moguće.
U blender sipajte Mascarpone sir, kiselo vrhnje, bademov ekstrakt (poslužiće i liker od badema) i 2 kašike meda. Masu izmiksajte pa svaku palačinku bogato premažite ovom kremom. Preko pospite višnje marinirane u medu i zamotajte palačinke. U vrelim ljetnim danima možete prethodno u frižideru prohladiti kremu i višnje, a uz palačinke možete dodati i kuglu nekog sladoleda po želji. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар