Palačinke sa šumskim voćem





Recept za ovaj specijalitet smo dobili od Srđana Rabrenovića, šefa kuhinje novootvorenog beogradskog restorana Đeram 


Potrebno je: 
  • 30 gr divljih jagoda
  • 30 gr borovnica
  • 30 gr ribizla 
  • 30 gr šećera 
  • 30 gr putera
  • 40 gr likera
Masa za palačinke: 
  • 1 jaje
  • 80 gr brašna
  • 0,2 dl mleka 
PRIPREMA:
Na umerenoj vatri u tiganj staviti šećer i puter i odmah potom dodati voće. Ukuvati do gustine retkog sirupa, dodati liker, pa zatim i palačinke, da se malo ukuvaju u sirupu. Složiti palačinke na tanjir u željenom obliku, pa preliti sirupom. Prijatno! ツ

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар