Potrebno je:
- 125 g putera
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1.5 šolje mlijeka
- 1 šolja vode
- 2 šolje mekog brašna
- 4 jaja
- prstohvat soli
- rendana kora od pola limuna
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 jaja
- 1 šolja šećera
- 125 g putera
- sok od 4 limuna
PRIPREMA:
U dubljoj posudi umutite jaja, postepeno i naizmjenično dodajući vodu, mlijeko, šećer i brašno. Dodajte so, puter i na kraju rendanu koru od limuna. Od te mase pecite palačinke.
Kremu pravite na sledeći način. U vatrostalnoj posudi umutite jaja i šećer, pa stavite na paru da se krema skuva. Postepeno dodajte puter i na kraju sok od limuna. Kada krema postane kompaktna skinite je sa pare i ostavite da se ohladi. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje i potom ga pomiješajte sa prethodno ohlađenom kremom od limuna.
Palačinku stavite na stalak za tortu (ili neki veći tanjir). Biće vam potrebno oko 15-tak palačinki promjera oko 30 cm.
Palačinku premažite sa kremom od limuna, potom džemom od malina i tanko rezanim jagodama. Preko nje stavite sledeću palačinku i ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu/palačinke. Tortu možete ukrasiti svježim malinama ili jagodama i šlagom. Prijatno! ツ
Super je
ОдговориИзбриши