Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

SRPSKE PALAČINKE




1. U sremski sir dodajte pavlaku ili kajmak, pa dobro izgnječite i izmešajte viljuškom.

2. Svaku palačinku nafilujte sa po dve kašike smese i zamotajte kao dugačku sarmu (da krajevi palačinke budu uvučeni unutra, kako nadev ne bi ispadao).

3. U jednom tanjiru viljuškom razmutite jaja, u drugi sipajte brašno, a u treći prezle.

4. Svaku palačinku ovlaš pokvasite vodom, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pržite u dubokom vrelom ulju dok ne porumene.

5. Poslažite na salvetu ili kuhinjski papir da se ocedi suvišna masnoća, pa služite vruće kao glavno jelo.


8 palačinki
300 gr kvalitetnog slanog sremskog sira
1 dl domaće kisele pavlake
(ili 3 kašike kajmaka)
2 jaja
brašno
prezle
ulje

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар