1. Puding pripremite po uputstvu sa kesice, zasladite i ostavite da se prohladi, ali ne skroz, kako se ne bi stegao.
2. Svaku palačinku nafilujte pudingom i savijte u kocku.
3. U jednom tanjiru viljuškom razmutite jaja, u drugi sipajte brašno, a u treći prezle.
4. Svaku palačinku ovlaš pokvasite vodom, pa uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Naročito dobro ispohujte krajeve, kako se palačinke ne bi razmotale. Pržite u dubokom vrelom ulju dok ne porumene.
5. Poslažite na salvetu ili kuhinjski papir da se ocedi suvišna masnoća, pa servirajte vrelo sa kuglom sladoleda na svakoj palačinki.
8 palačinki
2 kesice pudinga od vanile
0.5 dl mleka
2 jaja
prezle
brašno
ulje
Нема коментара :
Постави коментар