Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

GURMANSKA PALAČINKA


1. Da biste uspešno pripremili gurmansku palačinku neophodna su vam dva tiganja približno iste veličine. Tiganji mogu da budu i sa debelim dnom.

2. Iseckajte šunkaricu, trapist i očišćene šampinjone na kockice, a praziluk na tanke kolutove

3. Trapist, šunkaricu i šampinjone pomešajte sa testom, posolite i dodajte malo bibera i origana, pa dobro promešajte.
4. U jedan tiganj sipajte malo ulja i poređajte nekoliko kolutova praziluka. Kad praziluk počne da cvrči, okrenite kolutove, a u tiganj uspite četvrtinu pripremljene mase. Na drugu ringlu stavite drugi tiganj sa malo ulja da se greje.

5. Kad donja strana palačinke bude pečena, prevrnite je u drugi tiganj (pazite da se ne poprskate vrelim uljem!) da se ispeče i gornja strana. Na isti način pripremite još tri palačinke.

Neophodno je koristiti dva tiganja, jer u jednom ove palačinke ne možete da okrećete a da ostanu cele, pošto su isuviše debele.





Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар