1. Da biste uspešno pripremili gurmansku palačinku neophodna su vam dva tiganja približno iste veličine. Tiganji mogu da budu i sa debelim dnom.
2. Iseckajte šunkaricu, trapist i očišćene šampinjone na kockice, a praziluk na tanke kolutove
3. Trapist, šunkaricu i šampinjone pomešajte sa testom, posolite i dodajte malo bibera i origana, pa dobro promešajte.
4. U jedan tiganj sipajte malo ulja i poređajte nekoliko kolutova praziluka. Kad praziluk počne da cvrči, okrenite kolutove, a u tiganj uspite četvrtinu pripremljene mase. Na drugu ringlu stavite drugi tiganj sa malo ulja da se greje.
5. Kad donja strana palačinke bude pečena, prevrnite je u drugi tiganj (pazite da se ne poprskate vrelim uljem!) da se ispeče i gornja strana. Na isti način pripremite još tri palačinke.
Neophodno je koristiti dva tiganja, jer u jednom ove palačinke ne možete da okrećete a da ostanu cele, pošto su isuviše debele.
Нема коментара :
Постави коментар