Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

KORPICE

1. Limun dobro operite, pa polovinu korice narendajte u testo za palačinke. Dodajte i dve kašičice soka od limuna, pa dobro izmešajte. 

2. U tiganju velikog prečnika ispecite velike i malo deblje palačinke. Svaku palačinku stavite preko dugačke staklene čaše i obrnite naopako.

3. Čaše poslažite na pleh i pažljivo stavite u hladnu rernu, pa je uključite na 120-150 stepeni. Pecite, odnosno, sušite dok palačinke ne postanu tvrde i krte. Ako tokom sušenja počnu jako da tamne, odmah smanjite temperaturu i malo odškrinite vrata.

4. Osušene palačinke izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade, pa ih pažljivo skinite sa čaša.


5. Operite, očistite i iseckajte na kockice i pomešajte pripremljeno voće. Dodajte tri kašike meda, malo soka od limuna i ananas oceđen od soka. Pažljivo izmešajte i napunite korpe od palačinki. Ukrasite svežim šlagom i odmah poslužite.

Testo za palačinke
0.5 limuna
2 pomorandže
4 kivija
2 banane
1 mala konzerva ananasa u kockicama
med
šlag
ulje



Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар