Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Bratislavska torta


1. Luk oljuštite i sitno iseckajte, a šampinjone očistite (ne perite!) i iseckajte na listiće.

2. Luk ubacite u tiganj sa malo ulja, posolite i pržite dok ne promeni boju. Dodajte pečurke i dinstajte dok tečnost koju pečurke puste ne uvri. Dodajte slatku pavlaku, začinite biberom i solju i pustite da provri pa skinite sa vatre.

3. Palačinke napunite nadevom, savijte svaku u trougao, pa složite u krug četiri komada po dnu vatrostalne posude. Prekrijte slojem trapista, pa opet složite red palačinki, zatim ponovo trapist, pa palačinke.

4. Ugrejte puter u tiganju, dodajte brašno i svetlo upržite, pa nalijte hladnim mlekom i mešajte. Dodajte onoliko mleka koliko je potrebno da dobijete srednje gust bešamel. Posolite i začinite muskatnim oraščetom.


5. Prelijte bešamel preko palačinki, pa pospite narendanim sirom i zapecite sve u rerni.

12 palačinki
2-3 glavice crnog luka
300 gr šampinjona
2 dl slatke pavlake
400 gr trapista
muskatno orašče
biber, so
2 kašike brašna
puter, mleko






Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар