Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Zapečene palačinke

sa mozgom



1. Luk očistite i sitno iseckajte. Stavite luk u tiganj sa malo ulja, dobro posolite i dinstajte često mešajući bez dolivanja vode na tihoj vatri. Luk ne sme da porumeni, već samo da potpuno omekša.

2. Mozak očistite od opni, iseckajte i dodajte luku. Dospite malo vode i dinstajte dok ne ispari. Začinite biberom, skinite sa vatre i ostavite da se prohladi.

3. Palačinke nafilujte mozgom, savijte svaku u kocku i poslažite u vatrostalnu posudu podmazanu puterom.

4. Umutite jaja, pavlaku i mleko, posolite i dodajte malo muskatnog oraščeta. Smesom zalijte palačinke i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

5. Pecite dok dobro ne porumeni, pa služite prohlađeno sa kiselim krastavčićima i malo tartar sosa.




 4-6 palačinki
400 gr svinjskog mozga
3 glavice luka
ulje
biber, so
muskatno orašče
3 jaja
1 dl pavlake
1 dl mleka
puter






Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар