sa mozgom
1. Luk očistite i sitno iseckajte. Stavite luk u tiganj sa malo ulja, dobro posolite i dinstajte često mešajući bez dolivanja vode na tihoj vatri. Luk ne sme da porumeni, već samo da potpuno omekša.
2. Mozak očistite od opni, iseckajte i dodajte luku. Dospite malo vode i dinstajte dok ne ispari. Začinite biberom, skinite sa vatre i ostavite da se prohladi.
3. Palačinke nafilujte mozgom, savijte svaku u kocku i poslažite u vatrostalnu posudu podmazanu puterom.
4. Umutite jaja, pavlaku i mleko, posolite i dodajte malo muskatnog oraščeta. Smesom zalijte palačinke i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
5. Pecite dok dobro ne porumeni, pa služite prohlađeno sa kiselim krastavčićima i malo tartar sosa.
|
|
Нема коментара :
Постави коментар