Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Palačinke sa gljivama i susamom

Palačinke sa gljivama i susamom

Potrebno je:
Za palačinke:                             
  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža soli
  • 250 ml gazirane mineralne vode
Za fil:
  • 400 g mladog sira
  • 200 g šampinjona
  • svjež peršun
  • 70 g prženog susama
  • so, biber
  • ulje

Priprema:
Sjedinite sve navedene sastojke za tijesto i dobro ih umutite tako da nema grudvica. Ostavite smjesu da odstoji barem pola sata, pa ispecite palačinke. Od ove smjese dobićete oko 25 komada. Na suvom tiganju propržite susam, pomiješajte ga s izgnječenim mladim sirom i sjeckanim listovima peršuna. Šampinjone isijecite na listiće, propržite ih, posolite i pobiberite. Sjedinite sir i šampinjone, pa na sredinu svake palačinke stavite kašiku nadjeva. Palačinke skupite kao zavežljaj i uvežite grančicom peršuna ili vlašcem. Prijatno! 

1 коментар :