Potrebno je za palačinke:
- 4 jaja
- 1 dl vode
- 1 dl mlijeka
- šolja brašna
- so
- 1 šolja mlijeka
- 2 lovorova lista
- manja glavica crvenog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- ¾ šolje rendanog Trapista sira
- ½ šolje rendane Gaude
- svjež mljeveni biber
- šunka
Umutite jaja, vodu, mlijeko, brašno i prstohvat soli u homogenu smjesu, pa u zagrijanoj tavi pecite palačinke. Bešamel sos pripremite na sledeći način:
U pliću šerpu sipajte mlijeko, sjeckani luk i lovorov list. Pustite da mlijeko ključa 30-tak sekundi, pa isključite vatru, poklopite i ostavite tako 20 minuta. Nakon toga izvadite i bacite luk i lovorov list. U drugu tavu stavite maslac, dodajte brašno pa pržite 1 minut. Sklonite sa vatre pa polako dodajte mlijeko, brzo miješajući da se ne stvore grudvice. Potom dodajte preostale sireve i na laganoj vatri miješajte dok se sirevi ne otope u potpunosti. Na kraju dodajte biber i ostavite da se prohladi 20 minuta.
Na svaku palačinku stavite komad šunke srednje debljine, nanesite bešamel sos pa urolajte palačinku. Ređajte palačinke u vatrostalnu posudu, pa prelijte preostalim bešamel sosom. Palačinke zatim stavite u zagrijanu rernu na 250 stepeni i zapecite 15 minuta. Služite tople. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар