Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Ruske palačinke sa mesom

Ruske palačinke sa mesom

Potrebno je:
  • deset palačinki
Za nadjev:
  • 1 glavica crvenog luka
  • 150 g maslaca
  • 2 jaja
  • 250 g kuvanog mesa iz supe
  • so, biber, mirođija
Način pripreme:
Ispeći deset palačinki jednake debljine. Skuvano meso iz supe odvojiti od kostiju i samljeti na mašini za meso.
Propržiti sjeckani luk na maslacu i pomiješati ga sa dva sjeckana tvrdo kuvana jajeta.
Nakon toga sve zajedno sjediniti, posoliti i pobiberiti, po želji dodati svježu ili sušenu mirođiju.
Tom smjesom puniti palačinke, saviti ih u rolnice i pržiti na veoma tihoj vatri dok dobro ne porumene.
Služiti ih kao glavno jelo uz goveđu ili pileću supu, boršč ili šči. Prijatno! ツ

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар