Potrebno je za palačinke:
- 50 g putera
- 2 jaja
- šolja mlijeka
- šolja brašna
- 200g faširane junetine
- šoljica turske kafe
- šoljica ulja
- jedna supena kašika paradajz sosa
- 2 paradajza
- pola vezice peršuna
- crni luk
- so, biber
- jedna šolja rendanog Gauda sira
Pomiješajte sastojke za palačinke, pa ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. Zatim pecite palačinke sa obe strane u zagrijanoj tavi. Nadjev pripremite na sledeći način. Na laganoj vatri propržite sjeckani crni luk na ulju. Kada luk postigne zlatnu boju dodajte mu šoljicu turske kafe, faširanu junetinu, paradajz, so i biber. Dinstajte na laganoj vatri oko 20-tak minuta a po potrebi dodajte malo mlake vode. Kad je meso gotovo skinite sa vatre i dodajte sjeckani peršun pa sve pažljivo promiješajte.
Palačinke punite smjesom debljine oko 1 cm, urolajte, pa poredajte na vatrostalnu posudu, prethodno nauljenu. Preko pospite narendanom gaudom i kratko zapecite. Služite toplo. Prijatno! ツ
Kolika je mjera te soljice kafe/ulja?
ОдговориИзбришиMala šoljica za tursku kafu je otprilike 0,6dl, a šolja za čaj ili bijelu kafu je 2dl
ИзбришиKakva je to fasirana junetina? Mleveno meso ili?
ОдговориИзбриши