Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Turske palačinke

Turske palačinke

Potrebno je za palačinke:

  • 50 g putera
  • 2 jaja
  • šolja mlijeka
  • šolja brašna
Za nadjev:

  • 200g faširane junetine
  • šoljica turske kafe
  • šoljica ulja 
  • jedna supena kašika paradajz sosa
  • 2 paradajza
  • pola vezice peršuna
  • crni luk
  • so, biber
  • jedna šolja rendanog Gauda sira
Priprema: 
Pomiješajte sastojke za palačinke, pa ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta. Zatim pecite palačinke sa obe strane u zagrijanoj tavi. Nadjev pripremite na sledeći način. Na laganoj vatri propržite sjeckani crni luk na ulju. Kada luk postigne zlatnu boju dodajte mu šoljicu turske kafe, faširanu junetinu, paradajz, so i biber. Dinstajte na laganoj vatri oko 20-tak minuta a po potrebi dodajte malo mlake vode. Kad je meso gotovo skinite sa vatre i dodajte sjeckani peršun pa sve pažljivo promiješajte. 
Palačinke punite smjesom debljine oko 1 cm, urolajte, pa poredajte na vatrostalnu posudu, prethodno nauljenu. Preko pospite narendanom gaudom i kratko zapecite. Služite toplo. Prijatno! ツ

3 коментара :