Potrebno je:
- 4-5 palačinki
- 200 ml mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 125 g putera
- 100 g čokolada za kuvanje
- 3-5 kapi ekstrakta vanile
- nepuna mala dozirna žličica od 0,1 ml stevie u prahu (čisti ekstrakt, 250 – 300 puta slađi od šećera)*
- 2 šolje manga (oljuštenog, nasjeckanog)
- 50 g pistacia
U toplo mlijeko sipajte prethodno umiješan prah za puding i Stevia prirodni zaslađivač*. Kuvajte puding 3-4 minute na tihoj vatri, a potom dodajte usitnjen puter i rendanu čokoladu za kuvanje. Ostavite na laganoj vatri još 1 minut dok se svi sastojci ne otope i dobro umiješaju, a zatim dodajte vanilin ekstrakt i sve dobro izmiješajte. Sklonite kremu sa vatre i ostavite da se prohladi.
Svaku palačinku obilno namažite kremom od čokolade, pospite mangom i pistacijama pa zaklopite, kao na slici. Ukoliko želite, možete mango prethodno poprskati rumom i ostaviti 15tak minuta da upije. Prijatno! ツ
* 1 čajna žličica praha stevije = 200 g bijelog/180 g smeđeg šećera
1 žličica za doziranje stevije u prahu zamjenjuje 1 čajnu žličicu šećera
ZAŠTO KORISTITI STEVIA ZASLAĐIVAČ?
Stevia zaslađivač je do 300 puta slađi od šećera, bez kalorija, ugljikohidrata, umjetnih sladila, glikemijski indeks je 0.
Nije štetan za zube pa je pogodan i za djecu. Ovdje saznajte više
ZAŠTO KORISTITI STEVIA ZASLAĐIVAČ?
Stevia zaslađivač je do 300 puta slađi od šećera, bez kalorija, ugljikohidrata, umjetnih sladila, glikemijski indeks je 0.
Nije štetan za zube pa je pogodan i za djecu. Ovdje saznajte više
Нема коментара :
Постави коментар