Potrebno je:
- 1 šolja sojinog mlijeka
- 2 kašike javorovog sirupa
- nepuna mala dozirna žličica od 0,1 ml stevie u prahu (čisti ekstrakt, 250 – 300 puta slađi od šećera)*
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 mahuna vanilije
- 3-4 palačinke
- 1 šolja nekog sezonskog voća (crvene ribizle, breskve ili jagode)
Zagrijte sojino mlijeko na srednju temperaturu (30-40 stepeni) dodajte mu javorov sirup, kokosovo ulje, sredinu mahune vanile i sve zasladite Stevia prirodnim zaslađivačem*. Mutite mikserom dok ne dobijete polu-gustu kremastu smjesu.
Jednim dijelom kreme punite palačinke, dodajte voće i prelijte ostatak kreme preko. Prijatno! ツ
* 1 čajna žličica praha stevije = 200 g bijelog/180 g smeđeg šećera
1 žličica za doziranje stevije u prahu zamjenjuje 1 čajnu žličicu šećera
ZAŠTO KORISTITI STEVIA ZASLAĐIVAČ?
Stevia zaslađivač je do 300 puta slađi od šećera, bez kalorija, ugljikohidrata, umjetnih sladila, glikemijski indeks je 0.
Nije štetan za zube pa je pogodan i za djecu. Ovdje saznajte više
ZAŠTO KORISTITI STEVIA ZASLAĐIVAČ?
Stevia zaslađivač je do 300 puta slađi od šećera, bez kalorija, ugljikohidrata, umjetnih sladila, glikemijski indeks je 0.
Nije štetan za zube pa je pogodan i za djecu. Ovdje saznajte više
Нема коментара :
Постави коментар