Mahjouba: Alžirske palačinke


Mahjouba: Alžirske palačinke

Potrebno je:

  • 6 manjih glavica crvenog luka
  • 3 ljute papričice, barene i očišćene
  • 2 mrkve
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl paradajz pirea
  • manja konzerva paradajza (cijelog)
  • malo soli i bibera
  • pola šolje sitno sjeckanog svježeg peršuna
  • 4 šolje pšeničnog griza

Priprema:
U blenderu izmiksati (na sitne komadiće - ne u pastu) luk, čili papričice i mrkvu, pa masu pržiti 10 -tak minuta na vrućoj tavi dok se ne karamelizuje. Dodati paradajz pire pa ostaviti još 3 minute na laganoj vatri. Zatim usuti paradajz, izgnječiti ga viljuškom i sve zajedno kuvati oko 40 -tak minuta. Kad je gotovo ostaviti da se hladi.
U drugu posudu sipajte griz, prstohvat soli i 2 šolje vode, sve izmiješati pa od mase mijesiti tijesto. Tijesto potom razvaljati na debljinu od 0.5 cm i sjeći u obliku spojenog trougla. 
Na jednu polovinu staviti pola šolje prethodno pripremljenog fila, pa preklopiti drugom polovinom tijesta.
Ovako filovane palačinke pržiti na prethodno dobro zagrijanoj tavi sa obe strane (sve ukupno oko 12 minuta). 
Prijatno 


Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар