Potrebno je:
- 1 glavica većeg crvenog luka
- 100 g šampinjona, krupnije nasječeniih
- 2 šake mladog špinata
- 1/4 dl vinskog sirćeta
- 150 g sira trapist (ili neki drugi suvi)
- 5-6 srednjih palačinki
Priprema:
U wok tavu staviti kašiku maslinovog ulja i na srednjoj temperaturi pržiti crveni luk prethodno isječen na kolutove srednje debljine. Paziti da kolutovi ne budu pretanki jer će se u protivnom ubrzo raspasti.
Kad luk dobije zlatno-žutu boju smanjiti tepmeraturu pa dodati sirće. Miješati još jednu minutu, zatim dodati nasjeckane šampinjone i mladi špinat. Pojačati vatru i kuvati još 4-6 minuta (zavisi od temperature).
U centar svake palačinke staviti 3-4 kašike fila pa preko dodati narendani sir. Palačinke saviti u oblik po želji. Prijatno ツ
Kad luk dobije zlatno-žutu boju smanjiti tepmeraturu pa dodati sirće. Miješati još jednu minutu, zatim dodati nasjeckane šampinjone i mladi špinat. Pojačati vatru i kuvati još 4-6 minuta (zavisi od temperature).
U centar svake palačinke staviti 3-4 kašike fila pa preko dodati narendani sir. Palačinke saviti u oblik po želji. Prijatno ツ
Kakav dobar recept, nisam ni mislila da će ova kombinacija sastojaka biti tako super za palačinke !
ОдговориИзбриши