Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Palačinke sa Basmati rižom u kokosu

Palačinke sa Basmati rižom u kokosu

Potrebno je:
  • 3 kašike Basmati riže (dugo zrno)
  • fina morska so
  • 1/2 šolje nezaslađenog kokosovog mlijeka
  • 1/3 šolje punomasnog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 kašika mekog brašna
  • 3 kašike putera
  • šećer u prahu
  • mješano svježe voće (po želji)
Priprema:
U manju šerpicu sipajte 1/2 šolje vode, Basmati rižu i prstohvat soli. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu i ostavite da vri još 10-ak minuta. Sklonite sa vatre, pa ostavite još 5 minuta da se riža prohladi i  apsorbuje preostalu tekućinu. 
U blender potom sipajte rižu, kokosovo mlijeko i mlijeko i promiksajte da se masa izjednači. Zatim dodajte jaja, brašno i prstohvat soli, pa još jednom izmiksajte masu. Masu potom prespite u zdjelu. 
Palačinke pripremite na klasičan način: umutite potrebne sastojke (šolja brašna, 1,5 šolje mlijeka, malo soli i šećera, 2 kašike ulja i 2 jaja), pa pecite u podmazanoj tavi.
Svaku palačinku potom filujte smjesom od riže, pa redajte na tanjir. Preko pospite šećerom u prahu a po želji možete dodati i neko svježe bobičasto voće. Prijatno! ツ




Jeste li znali da: Basmati riža je varijacija riže koja tradicionalno potiče iz Indije i Pakistana. Bogata je vitaminom B-6 a sadrži još kalcium, magnezium i željezo.

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар