1. Šampinjone očistite četkicom i prebrišite vlažnom krpom ili ih ogulite nožem. Nikako ne smete da ih perete pošto upijaju vodu. Očišćene pečurke isecite na krupnije komade.
2. Luk oljuštite i iseckajte na rebarca (praziluk na tanke kolutove), a papriku operite i iseckajte na štapiće.
3. Stavite četvrtinu povrća u tiganj sa malo ulja i pržite stalno mešajući na jakoj vatri.
4. Smanjite varu pa u povće uspite testo potrebno za jednu deblju palačinku, začinite i sačekajte da se donja strana ispeče. Okrenite palačinku i zapecite i drugu stranu.
5. Od ostalog materijala napravite još tri ovakve palačinke. Služite toplo sa kiselom pavlakom, i dekorišite listićima peršuna.
|
Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ
Palačinke s povrćem
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Нема коментара :
Постави коментар