Potrebno je (za 4 osobe):
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika ulja
- 125 g mljevene govedine
- so, biber
- 1 ljuta aleva paprika
- 2 kašike pasulja iz konzerve
- 3 kašike kukuruza šećerca
- 1 ljuta papričica
- 2 paradajza
- 3-4 slane palačinke
- 40 g Gauda sira
- peršun za ukras
Način pripreme:
Očistiti crni luk, oprati ga, a zatim sitno isjeckati. Luk dinstati na ulju dok ne postane staklast. Dodati mljeveno meso i sve peći na tihoj vatri. U ovu smjesu dodati so, biber i alevu papriku. Ocijediti pasulj i kukuruz. Papričice oprati, očistiti i isjeći na kolutiće. Paradajz oprati, očistiti i isjeći na sitnije komade. Sve dodati u meso, pažljivo promiješati, pa peći oko 10 minuta.
Rernu zagrijati na 200 stepeni. Ispeći 3-4 slane palačinke. Svaku palačinku filovati pripremljenim mljevenim mesom, pa ih poredati jednu do druge. Izrendati sir preko palačinki, pa ih zapeći 10 minuta. Peršun oprati, osušiti i isjeckati nekoliko listića. Palačinke ukrasiti isjeckanim peršunovim listom. Služiti dok je toplo.
Za ljuti ukus ovog specijaliteta mogu se koristiti meksički čili sos ili domaći ljuti pinđur i ljutenica iz zimnice. Prijatno ツ
Нема коментара :
Постави коментар