Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Meksičke slane palačinke

Meksičke slane palačinke

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika ulja
  • 125 g mljevene govedine
  • so, biber
  • 1 ljuta aleva paprika
  • 2 kašike pasulja iz konzerve
  • 3 kašike kukuruza šećerca
  • 1 ljuta papričica
  • 2 paradajza
  • 3-4 slane palačinke
  • 40 g Gauda sira
  • peršun za ukras


Način pripreme:
Očistiti crni luk, oprati ga, a zatim sitno isjeckati. Luk dinstati na ulju dok ne postane staklast. Dodati mljeveno meso i sve peći na tihoj vatri. U ovu smjesu dodati so, biber i alevu papriku. Ocijediti pasulj i kukuruz. Papričice oprati, očistiti i isjeći na kolutiće. Paradajz oprati, očistiti i isjeći na sitnije komade. Sve dodati u meso, pažljivo promiješati, pa peći oko 10 minuta.

Rernu zagrijati na 200 stepeni. Ispeći 3-4 slane palačinke. Svaku palačinku filovati pripremljenim mljevenim mesom, pa ih poredati jednu do druge. Izrendati sir preko palačinki, pa ih zapeći 10 minuta. Peršun oprati, osušiti i isjeckati nekoliko listića. Palačinke ukrasiti isjeckanim peršunovim listom. Služiti dok je toplo.

Za ljuti ukus ovog specijaliteta mogu se koristiti meksički čili sos ili domaći ljuti pinđur i ljutenica iz zimnice. Prijatno ツ

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар