- 1/2 l mlijeka
- 1/2 kg brašna
- 3 jaja
- 8 g soli
- 60 g maslaca
- 1 pile (oko 900 g)
- 1 kockica pileće supe
- 300 g šampinjona
- 1 limun
- 4 crvena luka
- 60 g maslaca
- so, biber
- 1 kašika brašna
- 1,5 dl vrhnja
- 2 kašike isjeckanog peršuna
- 2 dl vrhnja
- 2 žumanca
- 30 g grijera (sir)
- so, biber
Način pripreme:
Kuvati piletinu u vodi zajedno sa kockicom pileće supe. Kada je piletina skuvana skinuti je sa kostiju i samljeti na mašini za meso.
Umutiti i ispeći palačinke od navedenih sastojaka.
Očistiti pečurke, oprati ih i poprskati limunom. Dodati ih piletini sa isjeckanim peršunom.
Na svaku palačinku staviti po tri kašike nadjeva, napraviti male paketiće. Palačinke staviti u vatrostalnu činiju. Posoliti i pobiberiti vrhnje, pomiješati je sa žumancima, pa ovim preliti palačinke. Odozgo posuti rendani grijer (sir). Peći na temperaturi od 230°C oko 25 minuta. Prijatno ツ
Нема коментара :
Постави коментар