Potrebno je (za dvije osobe):
- 1/2 kg brašna
- 3 dl mlijeka (možete koristiti i sojino)
- 5-6 dl vode
- prstohvat soli
- prstohvat kurkume
Promiješati prvo suve sastojke, zatim dodati mlijeko i vodu.
Poželjno je da mlijeko i voda budu sobne temperature.
Za nadjev:
Poželjno je da mlijeko i voda budu sobne temperature.
Za nadjev:
- 2 kašike ulja
- 1 mala kašičica sojinog sosa
- 70 g sojinih ljuskica
- 1 manja glavica luka
- 1 bijeli luk
- malo celera
- so, biber, crvena slatka paprika, origano
- malo muškatnog oraščića
- 1 kašika paradajz sosa
- 1 dl soka od paradajza
- pola svježe crvene paprike
- malo peršuna
- so, biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašike biljnog ulja
Pripremimo četiri do šest palačinki i punimo ih nadjevom. Sojine ljuskice prokuvamo oko pet minuta u vodi kojoj smo dodali jednu malu kašičicu sojinog sosa. Zatim ih iscijedimo i stisnemo kako bismo odstranili suvišnu vodu. Crveni i bijeli luk iseckamo na sitno, pa ga pržimo na ulju dok ne postane staklast i blago žute boje.
Zatim mu dodamo oko dvije kašike narendanog celera i dinstamo još par minuta, te dodamo sojine ljuskice. Dinstamo još oko tri do četiri minuta, a zatim dodamo začine. Pustimo da se smjesa malo ohladi i zatim punimo palačinke.
Palačinke punimo tako da smjesu podijelimo na četiri ili šest dijelova (zavisi koliko ih pripremamo). Smjesu stavimo u sredinu palačinke po širini, i zatim krajeve okrenemo prema unutra za otprilike 2-3 cm.
Gornji i donji neokrenuti deo palačinke sada savijemo prema unutra. Lijevi i desni deo još pričvrstimo čačkalicama i sad su palačinke spremne za paniranje.
Crveni umak:
Na pola kašike ulja pirjajte sitno iseckanu papriku i kada je već sasvim mekana dodajte joj sok od paradajza i ostatak začina. Prokuvajte još nekoliko minuta, pa tako pripremljen umak izmiksujte mikserom dok se paprika ne pretvori u fini umak. Dodajte maslinovo ulje i vaš umak je gotov. Servirati vruće i ukrasiti po želji. Prijatno! ツ
Zelio bih to i vidjeti Kao na primjer video recept
ОдговориИзбриши