Potrebno je:
Za palačinke:
- 10 g kvasca
- 300 g brašna
- 0,5 l mlijeka
- kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
Za sataraš:
PRIPREMA:
Stavite kvasac u šolju mlakog zašećerenog mlijeka, ostavite da nadođe, pa zamijesite rjeđe tijesto. Ostavite da naraste, ponovo promiješajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isijecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite sjemenke i isjeckajte na kockice. Na zagrijanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a poslije par minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umiješajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар