Nije važno da li više volite slatke ili slane palačinke. Na ovom blogu možete pronaći poneki recept za svaku vrstu, a dobro je poznato da se o ukusima ne raspravlja. Ako se ovde nalazi barem jedan recept koji Vam se sviđa, onda je blog ispunio svoju namjenu. Prijatno! ツ

Blini sa satarašom

Blini sa satarašom


Potrebno je:
Za palačinke:
  • 10 g kvasca
  • 300 g brašna
  • 0,5 l mlijeka
  • kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje 
Za sataraš:
  • 500 g paprike
  • 500 g paradajza
  • veća glavica luka
  • 5 kašika ulja
  • kašičica šećera
  • so, biber
  • kašika suvog biljnog začina
PRIPREMA:
Stavite kvasac u šolju mlakog zašećerenog mlijeka, ostavite da nadođe, pa zamijesite rjeđe tijesto. Ostavite da naraste, ponovo promiješajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isijecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite sjemenke i isjeckajte na kockice. Na zagrijanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a poslije par minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umiješajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite. Prijatno! ツ

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар