Ili: "Palačinke sa piletinom u slatko-kiselom sosu"
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1/2 šolje kokosovog brašna
- 1 šolja mlijeka
- 3 kašike meda
- 3 kašike Dijon senfa
- 4 grilovana pileća prsa
- 2 struka špinata
- 2 zrela paradajza
- 2 struka mladog luka
- kašika maslinovog ulja
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike svježeg sjeckanog bosiljka
- kokosovo ulje
Pripremite tijesto za palačinke. U posudu umiješajte jaja, kokosovo brašno, mlijeko i kašiku meda, pa sve dobro umiksajte i ostavite u frižider 20 minuta da odstoji.
Sledeće, napravite paradajz-preliv. Ogulite paradajz, isjeckajte ga na sitnije kockice, dodajte sirće, sjeckani mladi luk, bosiljak i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po želji, pa ostavite sa strane da se okusi sjedine.
Za to vrijeme ispecite palačinke u dobro pouljenoj tavi (po mogućnosti koristite kokosovo ili palmino ulje).
Cijele listove špinata kratko blanširajte u ključaloj vodi.
U svaku palačinku zatim ređajte usitnjene komade piletine, pospite sa dvije kašike smjese od paradajza i dodajte krupno nasjeckani blanširani špinat (možete ga i iskidati rukom ako su veći listovi). Palačinku zatim preklopite pa zapecite u rerni 10-ak minuta da se svi okusi objedine a palačinka da upije sos.
Za preliv pomiješajte 2 kašike meda sa 3 kašike senfa. Gotove palačinke prelijte ovim sosom i služite tople. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар