Shady Oak palačinke

Ili: "Palačinke sa piletinom u slatko-kiselom sosu"

Shady Oak palačinke

Potrebno je:
  • 3 jaja
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 1 šolja mlijeka
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike Dijon senfa
  • 4 grilovana pileća prsa
  • 2 struka špinata
  • 2 zrela paradajza
  • 2 struka mladog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 kašike svježeg sjeckanog bosiljka
  • kokosovo ulje
Priprema:
Pripremite tijesto za palačinke. U posudu umiješajte jaja, kokosovo brašno, mlijeko i kašiku meda, pa sve dobro umiksajte i ostavite u frižider 20 minuta da odstoji. 
Sledeće, napravite paradajz-preliv. Ogulite paradajz, isjeckajte ga na sitnije kockice, dodajte sirće, sjeckani mladi luk, bosiljak i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite po želji, pa ostavite sa strane da se okusi sjedine. 
Za to vrijeme ispecite palačinke u dobro pouljenoj tavi (po mogućnosti koristite kokosovo ili palmino ulje).
Cijele listove špinata kratko blanširajte u ključaloj vodi.
U svaku palačinku zatim ređajte usitnjene komade piletine, pospite sa dvije kašike smjese od paradajza i dodajte krupno nasjeckani blanširani špinat (možete ga i iskidati rukom ako su veći listovi). Palačinku zatim preklopite pa zapecite u rerni 10-ak minuta da se svi okusi objedine a palačinka da upije sos. 
Za preliv pomiješajte 2 kašike meda sa 3 kašike senfa. Gotove palačinke prelijte ovim sosom i služite tople. Prijatno!  

Нема коментара :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by Jinx

Постави коментар