Potrebno je:
- 150 g brašna
- 4 ½ šolje mlijeka
- 3 јаја
- prstohvat soli
- 50 g putera
- 4 kruške
- 1 dl Chardonnay
- 1 kašika šećera
- kora od pola limuna
Umutite brašno sa mlijekom u glatku smjesu. Dodajte jaje, so i puter, pa umutite sve zajedno. Pecite palačinke u zagrijanoj tavi (oko 10 palačinki).
Kruške operite, prepolovite, izvadite sredinu pa ih nasjecite na tanke kriške. U šerpu sipajte vino, šećer i koru od limuna (narendanu) pa kuvajte zajedno. Kada vino provri dodajte kruške, pa ih na laganoj vatri kuvajte dok ne omekane. Kruške zatim ređajte na palačinke naizmjenično u obliku torte. Svaki sloj polijte sokom od ušpinovanog šećera. Na kraju "tortu" ukrasite šlagom i poslužite. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар