Potrebno je:
- 40 g heljdinog brašna
- 40 g brašna
- 1/2 kašike ulja
- puter ili ulje za prženje
- 2 dl mlijeka
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 300 g sjeckanog praziluka
- 150 g očišćenih škampi
- 1 dl bijelog vina
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- 2 dl vrhnja za kuvanje
- vlašac
U zagrijanu tavu sipajte ulje pa propržite praziluk na tihoj vatri. Nakon 5 minuta dodajte bijelo vino, stavite poklopac na tavu pa ostavite da se krčka još 10 minuta na niskoj temperaturi.
U međuvremenu, pripremite tijesto za palačinke sa datim sastojcima, pa ispecite 4 palačinke na uobičajen način.
U tavu sa prazilukom potom sipajte vrhnje za kuvanje, pa kuvajte još 5 minuta dok ne provri. Dodajte škampe i odmah sklonite sa vatre. Stavite so i biber po ukusu.
Nadjev stavite na pola palačinke, pa drugom polovinom preklopite. Kao garniš koristite struk vlašca. Prijatno! ツ
Нема коментара :
Постави коментар